Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /data/sites/web/minervabotenichicksbe/www/wp-includes/functions.php on line 4967

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/sites/web/minervabotenichicksbe/www/wp-content/plugins/wpml-string-translation/inc/functions.php on line 22
VEELGESTELDE VRAGEN - Minerva Boat Company

Kan ik mijn kind (eren) meenemen?

Ja, dat kan. We beschikken ook over zwemvestjes voor kinderen.

Tip: voor gezinnen met kleine kindjes. Neem een strandemmertje mee op de boot. Zo moet je niet speciaal aanmeren als je kindje plots dringend moet plassen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Nee, dat kan niet. We hebben deze regel ingevoerd omdat we spijtig genoeg schade hebben gehad aan boten en telkens veel opkuiswerk hebben van uitvallende haren.

Wat is de totale capaciteit van de vloot?

Gelijktijdig kunnen 142 personen varen. Uitzonderlijk mits speciale toelating 150 personen.

Hebben jullie groepstarieven?

We hebben groepstarieven op de standaard boten de prijzen zijn te bekijken op de prijslijst van standaard boten.

Vragen jullie een voorschot bij reservering?

Bij reservatie vragen we als voorschot 1/2 van het huurbedrag per boot.

Is betalen met een bankkaart mogelijk?

Ter plaatse is er mogelijkheid om met bankkaart / cash te betalen.

Vragen jullie een waarborg?

Neen we vragen geen waarborg, enkel als jullie schade varen wordt er een maximum van € 200,00 voor cabrio en standaard boot (cash) en € 250,00 voor luxe sloep 5/6/10/12 Pers. (cash) per boot franchise aangerekend. De identiteitskaarten worden als waarborg ingehouden tijdens de vaart. Indien jullie dat niet willen is er een waarborg van € 200,00 voor cabrio en standaard boot of € 250,00 voor luxe sloep 5/6/10/12 pers. cash per boot te betalen ter plaatse.

Wat als de bemanning of kapiteins dronken of onder invloed zijn?

De kapiteins dienen nuchter en niet onder invloed te zijn, indien dronken of onder invloed weigeren we de verhuur.
Ook al zijn de kapiteins nuchter, als er meerdere van de bemanning in dronken toestand of onder invloed zijn weigeren we ook de verhuur. En de reeds betaalde voorschotten worden dan ook niet terug gegeven.

Er zijn ook alcohol en drugs controles op het water.

Kunnen we onze eigen vaarroute kiezen?

Neen, deze is door ons uitgestippeld.

Zijn er stopplaatsen op de vaarroute?

Er zijn aanlegplaatsen voorzien bij de restaurants, enz….

Is er een toilet aan boord?

Er is geen toilet aan boord. Indien nodig kan u stoppen in de restaurants langs de vaarroute.

Kan ik een reservatie annuleren?

Indien het slecht weer is of er komt iets tussen, dienen de boten / luxe sloepen minstens 24u op voorhand geannuleerd te worden zodat we ze weer in de verhuur kunnen steken.
Indien er niet tijdig geannuleerd wordt, zal het voorschot ook niet teruggegeven of teruggestort worden.

Er is geen annulatieverzekering voorzien.

Hoe annuleer je? Je belt ons steeds op om te annuleren; nadien kan je nog een mailtje sturen ter confirmatie van de annulatie.

Wanneer een cadeaubon ingezet wordt als voorschot zal de waarde van de cadeaubon verminderd worden wanneer er niet tijdig wordt geannuleerd.
Bv reservatie van boottocht met cabrio boot van 3u – kostprijs 86€. Cadeaubon van 86€.Voorschot is 43€. Als je niet tijdig annuleert is je cadeaubon nog 43€ waard ipv 86€.

Wat als het regent?

Bij regenweer varen onze boten uit. Vele mensen varen graag in de regen, maar de keuze is aan jullie.
Als jullie tijdig annuleren, namelijk min. 24u op voorhand, wordt er geen extra bedrag in rekening gebracht en wordt het eventueel betaalde voorschot terugbetaald (zo kunnen we de boot nog terug verhuren).

Hoe annuleer je? Je belt ons steeds op om te annuleren; nadien kan je nog een mailtje sturen ter confirmatie van de annulatie.

Wanneer een cadeaubon ingezet wordt als voorschot zal de waarde van de cadeaubon verminderd worden wanneer er niet tijdig wordt geannuleerd.
Bv reservatie van boottocht met cabrio boot van 3u – kostprijs 86€. Cadeaubon van 86€.Voorschot is 43€. Als je niet tijdig annuleert is je cadeaubon nog 43€ waard ipv 86€.

Wat meer info over onze boten bij regenweer :
– Standaard boot: onze standaard boten hebben een klein dakje waar de eerste 2 personen vooraan kunnen onder zitten om zo beschut te zijn tegen de regen. Er is ook een kleine kajuit vooraan voor de overige passagiers.
– Cabrio boot: ze hebben enkel de kleine kajuit om te schuilen. De kapitein zit steeds in de regen (paraplu).
– Luxe sloep: de luxe sloepen hebben steeds een stoffen kap waar de mensen kunnen onder zitten of schuilen tegen de regen. De kapitein staat steeds buiten (paraplu) + ook de overige personen die niet onder de kap kunnen (paraplu):
Luxe sloep 5 personen max. 5 personen onder de kap
Luxe sloep 6 personen max. 6 personen onder de kap
Luxe sloep 10/12 personen max. 8 personen onder de kap

Hoeveel personen kunnen er maximaal in een boot?

12 personen is echt het maximum. Vanaf meer dan 12 personen zijn het 2 boten.

Vanaf er meer dan 12 personen opzitten moet de boot goedgekeurd zijn voor meer dan 12 personen en moeten er ook 2 kapiteins aan boord zijn met een vaarbewijs en een diploma passagiersvaart.

Als er meer dan 12 personen op de boot opstappen is bovendien de omnium niet meer geldig en vervalt de verzekering volledig.

Op de Leie is er geen enkele boot die wettelijk in orde is voor meer dan 12 personen behalve de Benelux- en Barge-boten. In het centrum zijn de gidsboten, die tevens privé kunnen afgehuurd worden, ook in orde voor meer dan 12 personen.

Bel anders gerust naar 09/233 79 17 voor verdere vragen betreffende beschikbaarheid en reservaties.

Veel meer info en de tarieven vind je ook op de website www.minervaboten.be .

Kan ik drank of eten meenemen op de boten?

Het is toegestaan eten en drinken (wel met mate) mee te nemen op de boten en luxe sloepen. Gelieve er wel op te letten geen oliehoudende producten mee te brengen om vlekken in de boten te vermijden.

Er is geen frigo aan boord maar je hebt wel de mogelijkheid een koelbox mee te brengen of bij ons te huren. Deze kan dan eventueel ook aangesloten worden op het 12V stopcontact dat voorzien is in de boten en luxe sloepen.

Kan ik vertrekken met de boot of de boot achterlaten op een andere locatie?

Het kan vanop een andere locatie maar dit vertegenwoordigt een aanzienlijke meerkost.
De huur vangt dan wel aan vanaf het moment dat de boot de haven verlaat en loopt tot wanneer de boot terug in de haven ligt. Bijkomend moet er een kapitein voorzien worden en een verplaatsing per taxi.
Het goedkoopste is altijd om zelf te vertrekken en toe te komen met de boot in de jachthaven.

Is er een frigo aan boord?

Er is geen frigo aan boord maar je hebt wel de mogelijkheid een koelbox mee te brengen of bij ons te huren. Deze kan dan eventueel ook aangesloten worden op het 12V stopcontact dat voorzien is in boten en luxe sloepen.

Mogen we zwemmen?

Het is verboden te zwemmen in de Leie en het centrum van Gent.

Moeten we reserveren?

Als jullie zeker willen zijn dat jullie een boot hebben is reservatie sterk aan te raden. Dit kan enkel telefonisch of online.

Kan ik een kapitein inhuren?

Het is mogelijk een kapitein in te huren tegen 30 Euro bovenop de huur van de boot. Dit moet minstens 24 uur op voorhand worden aangevraagd.

Worden de boten gevolgd?

Onze boten zijn voorzien van een tracking systeem.

Mogen we de boot versieren?

U mag gerust de boot versieren. Let er wel op geen versiering te gebruiken die in contact met water kleur afgeeft, zoals bv. gekleurd papier en gekleurde rozen.

Wat te doen indien er hevige wind of rukwinden worden voorspeld?

Als er hevige wind of rukwinden worden voorspeld, dan is dat meestal plaatselijk.
In dit geval wachten we zelf het weer af en indien het veilig is om te varen dan gaat alles door.

Indien de wind te krachtig is en het niet veilig is om te varen, annuleren we zelf de boottocht.

Jullie kunnen natuurlijk eveneens 24u op voorhand annuleren (zie “Kan ik een reservatie annuleren?”).

Ligt Minerva Boat Company in de nieuwe Gentse LEZ-zone?

Ja, Minerva Boat Company ligt in de lage emissiezone!

Via deze link kan je checken of je met jouw auto nog de stad binnen kan rijden.

Is dit niet het geval dan kan je parkeren op de ring van Gent (Godshuizenlaan en Martelaarslaan) of de overkant van de ring (dit is dan nog 5 a 10 minuten wandelen).